Τρίτη, Ιουνίου 20, 2006

Ολοι οι bloggers ποτήρια τρία και οι διάσημοι τέσσερα

Πολύ μου αρέσει το blogging.

Μας φέρνει πιο κοντά.

Τόσο που, στις συναντήσεις μας, δε χρειάζονται πολλά λόγια.

Μιλάνε τα μάτια.

Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Ενας κοπρίτης ιός

Ελαβα χθες αυτό το μήνυμα:

re kopriti !!!!
moy estiles io gia n molinis to kompioyter?
sory alla apetixes!!!!
tora arxisto tomari ante sto agiristo na isixasi o kosmos
tomari eeeeeeee tomari!!!!


Εστειλα ιό για να του μολύνω το (γ)κομπιούτερ και να κλέψω τα μυστικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - σιγά μη χαλάσουν και οι τσόντες :)

Μετά αναρρωτιόμαστε γιατί οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή χρησιμοποιήσουν υπολογιστή (διαβάζω στο ΡΑΜ στη στήλη του Νίκου Δήμου, επιστολή του Νίκου Τσέλιου, για μια έρευνα όπου οι νέοι πρακτικά δεν θέλουν υπολογιστή ούτε αν τους τον χαρίσουν). Αφού η εκπαίδευση είναι τριάντα χρόνια πίσω, τότε που οι υπολογιστές ήταν για τους κορυφαίους ερευνητές αποκλειστικά, λογικό είναι να μην περιλαμβάνονται στην διδακτέα ύλη, παρά μόνο περιστασιακά.
Επομένως, τί να τον κάνει ο μαθητής του γυμνασίου; Αφού δεν γνωρίζει ούτε καν γιατί να τον χρησιμοποιήσει - δεν καταλαβαίνει τη χρησιμότητά του.

Ο ρυθμός διείσδυσης του Ιντερνετ στην Ελλάδα είναι λέει από τους χειρότερος και το φαινόμενο είναι μοναδικό παγκοσμίως: τρία χρόνια σχεδόν στασιμότητα στο 19,5%. Με βάση κάποια μοντέλα, αυτό χοντρικά σημαίνει επίπεδο κορεσμού!!

Blogs είπατε; Ας μάθουμε να προφέρουμε το ΓΚοΜΠιούτερ πρώτα :)

--
Για όσους (κακώς) δεν το γνωρίζουν, κάθε απροστάτευτος υπολογιστής είναι δυνάμει θύμα διαφόρων μορφών ηλεκτρονικών ασθενειών και επίσης θύτης για άλλα θύματα. Από τα πιο συνηθισμένα σενάρια είναι αυτό:
1. κολλάει ο υπολογιστής κάποιο μικρόβιο
2. το μικρόβιο μολύνει διάφορα βασικά αρχεία του υπολογιστή
3. στέλνει email, εν αγνοία του χρήστη, σε όλες τις διευθύνσεις e-mail που θα "ψαρέψει" στον υπολογιστή, βάζοντας τυχαία κάποιον σαν αποστολέα και κάποιον σαν παραλήπτη - αναπαράγοντας έτσι τον εαυτό του σε νέα θύματα

Σάββατο, Ιουνίου 10, 2006

Θέλω διακοπές

Αράχνες έπιασε το μαγαζί!!

Με δυο λόγια: είμαστε καλά, αλλά τρέχουμε λίγο: ψάχνουμε για σπίτι (αγορά), ψάχνουμε για διακοπές (εξοχικό για ενοικίαση μάλλον) και έχουμε και δουλειά (όπως κάθε Μάιο-Ιούνιο)...

Μέχρι νεωτέρας, ορίστε μερικές φωτογραφίες :)

Ζωάκια...
...και ''ζώα''

Η πάπια είναι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (Κιούρκα), τα ψάρια σε ενυδρείο στη Γλυφάδα, ο Αρης στη Θεσσαλονίκη, το χελιδόνι στην πισίνα και στον αέρα, το σαλιγκάρι και το ζουζούνι επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός μεταχειρισμένου τροχόσπιτου.
Εχω ένα βουνό απορίες (τί να προσέξω στο μεταχειρισμένο, τί εξοπλισμό να ζητήσω, τί περιορισμοί υπάρχουν, μονό ή διπλό άξονα, πού παρκάρει, κλπ).
Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο, ας μου στείλει ένα email!