Κυριακή, Μαΐου 07, 2006

Μουσικός ήρωας

Ο ΜακΜάνος ονειρεύεται μια νέα επανάσταση [φλασιές από Μάη 68, γρήγορα περάσματα, θολά, σαν σε όνειρο].

Την ευκαιρία δίνει η πτώση του ρυθμού αύξησης κερδοφορίας της εισηγμένης "ΜακΜανίας Προντάξιονς" - οργανώνεται πορεία υποστήριξης [μυστικές μικροσυγκεντρώσεις, κωδικοποιημένα μηνύματα στα μπλογκ, αφισοκολητές και πυροτεχνουργοί σε κατάσταση αναμονής, γρήγορες σκηνές από πορείες και συλλήψεις στην κάμερα για να προετοιμαστεί ο θεατής]
Σκάει η είδηση, γεμίζουν μηνύματα τα μπλογκ, σε δυο μέρες πορεία [σκηνές από homo computerus, ειρωνική αναφορά σε στυλ "οι πολυθρόνες θα σώσουν τον κόσμο;"].
Χιλιάδες κόσμου στην πορεία υποστήριξης [η κάμερα ακολουθεί την πορεία, εστιάζοντας εσκεμμένα σε πρόσωπα και κυρίως σε ψευδώνυμα για να προκαλέσει την μήνιν των αρχών προστασίας κλπ]

Ο ΜακΜάνος που οδηγεί και συντονίζει την πορεία με μια ντουντούκα, ξαφνικά σκοντάφτει πάνω σε μια αδέσποτη σφαίρα (κανονική, όχι μπλογκοσφαίρα) ενός αστυφύλακα από τον Ορχομενό που ήθελε απλώς να ξύσει τη μύτη του με το όπλο αλλά του ξέφυγε [σκηνές φρίκης, η κάμερα εστιάζει στην τρύπα από τη σφαίρα, στο αίμα στο δρόμο, στα μάτια του ήρωα, και καρφώνει τον αστυφύλακα].

Πανικός στην πορεία, η είδηση μεταφέρεται σαν αστραπή μέσω της τηλεόρασης και των mobile bloggers. Σε λίγα λεπτά οι σημαίες στην επικράτεια κυματίζουν μεσίστιες. Η μπλογκόσφαιρα έχει γεμίσει επαναστατικά και υποστηρικτικά μηνύματα και οι σελίδες βάφονται ροζ, για να μην υπάρξει σύγχυση με τον Ολυμπιακό, κατά την επιθυμία του ήρωα [η κάμερα περνάει εικόνες από μερικά μπλογκ συνδέοντάς τα με γρήγορες φλασιές από ηρωικά γεγονότα του παρελθόντος τύπου "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"]

Οι πολιτικοί κάνουν εξαιρετικά σύντομες δηλώσεις, γενικολογώντας με κείμενα ψυγείου και αποφεύγοντας να τοποθετηθούν ουσιαστικά στο θέμα.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ βγάζει ανακοίνωση στην οποία με λίγα λόγια λέει οτι η εισηγμένη ήταν προβληματική, όπως και ο κύριος μέτοχός της, ενώ η υπόθεση θα διαλευκανθεί και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει οτι η δεξιά έδειξε επιτέλους το αληθινό της πρόσωπο της, ενθυμούμενη το μαύρο παρελθόν της, ενώ έκανε λόγο για τον "μουσικό ήρωα".
Το ΚΚΕ δηλώνει οτι όλα ήταν στημένα από τους αμερικάνους, η εργατιά παλεύει ενωμένη και καλεί τα μέλη του σε νέα πορεία συμπαράστασης.
Ο ΣΥΝ δηλώνει οτι δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα όταν τα πουλιά λαλούν κι ανθίζουν τα λουλούδια.
Ο ΛΑΟΣ δηλώνει οτι η σφαίρα δε φταίει σε τίποτα, αυτός ο αναρχοκομμουνιστής έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της και οτι ήταν θέλημα Θεού.
[η κάμερα δείχνει τις δηλώσεις και μετά πάει για ύπνο]

Την επόμενη μέρα ο ΜακΜάνος έχει αναστηθεί, αν και με μορφή ιπποπόταμου. Σχόλια τύπου "άλλαξε ο Μανωλιός" ελέγχονται ως ανακριβή.


Τη σκηνοθεσία της ταινίας, καθώς και όλο το υποστηρικτικό οπτικοακουστικό υλικό, αναλαμβάνει η Καλτσόβρακος Μήντια. Παραγωγή και κεντρική διάθεση από την ΨΙΛΙΚΑ ΑΕ.

4 Comments:

Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ωπ έχεις δίκιο - μου διέφυγε εντελώς οτι η μεγαλομέτοχος πούλησε :)

7/5/06 13:13  
Blogger kaltsovrako ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ναι, μετά από αυτή την υπερπαραγωγή φαλήρισε!

Μπου χαχα

8/5/06 16:05  
Blogger NinaC ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Εγώ πότε εκδίδομαι, παιδιά?

8/5/06 22:08  
Blogger Charlie Alexandra ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

εγώ πάντως λέω να ψηφίσω ΣΥΝ... είναι πολύ pacific τα άτομα...

9/5/06 00:19  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ