Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2006

Οι παιδικοί μας φίλοι

Την Πέμπτη 16/2 σκεφτήκαμε να πάμε στο El Bandoneon. Ακουσα και διάβασα τόσα καλά σχόλια από τόσο κόσμο, που είπα δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν. Υποθέτω οτι τα ίδια σχόλια άκουσαν και διάβασαν αρκετές εκατοντάδες συμπολίτες μας και το μαγαζί δεν είχε θέσεις ούτε για αστείο.

Ευκαιρία θέλαμε κι εμείς να πάμε σε ένα διάσημο εστιατόριο στο οποίο βρέθηκα αρκετές φορές δίπλα αλλά ποτέ μέσα - το Kona Kai του ξενοδοχείου Ledra Marriott. Πολυνησιακή κουζίνα και μια γιαπωνέζικη γωνία για τους λίγους φανατικούς του "το φτιάχνουμε μπροστά σας".
Φάγαμε πολύ (πάρα πολύ) και ήπιαμε αρκετά (αν εξαιρέσουμε την αριστοκράτισα της παρέας, μια παντρεμένη επιχειρηματία, που δήλωσε οτι δεν πίνει γιατί... ζαλίζεται).

Τα μισά από όσα φάγαμε δεν τα ξέραμε - για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ακόμα και όταν τα πιάτα ήταν μπροστά μας, μόνο για τα κρέατα και τις γαρίδες είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ταυτότητά τους. Πώς λέμε ΑΤΒΑ (Αγνώστου Τύπου Βρώσιμα Αντικείμενα).
Θύμιζε έντονα κινέζικο πάντως. Προσωπικά συμπάθησα ιδιαίτερα ένα κοκτέηλ με ουίσκυ που κάτι σαν "Bastard" λεγόταν - κι αυτό είναι περίεργο γιατί το ουίσκυ θα το πιω είτε σκέτο είτε, στη χειρότερη, με πέπσι.

Το περιβάλλον άψογο, η εξυπηρέτηση καλή (πήγαμε αργά και είχε αρκετό κόσμο), το φαγητό πολύ καλό και κάποια ποτά άπαιχτα. Για κάποιον που θέλει απλώς να δοκιμάσει, το προτεινόμενο μενού (42 ευρώ το άτομο για 2+ άτομα) είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μόνο σαλάτα δεν πρόσεξα να έχει αλλά κινέζικο είναι, ποτέ δεν ξέρεις ποιο πιάτο είναι η σαλάτα :)   Α, η τηγανητή μπανάνα είναι must.

Τι σχέση έχει ο τίτλος του ποστακίου τούτου; Διάβασα ένα μήνυμα περί χαμένης αθωότητας, έκανα δεκάδες συνειρμούς, θυμήθηκα το L' Omerta του Λουκιανού Κηλαηδόνη, οι συνειρμοί συνεχίστηκαν και κάποια στιγμή θυμήθηκα το... γαμήλιο τραγούδι μας - Last Tango (ακούγεται σε υψηλές εντάσεις μόνο). Ε, ναι, η έξοδος έγινε με κάτι παληούς μας φίλους (κι ας γνωριστήκαμε πριν λίγες μέρες).

Συμπέρασμα: οι παιδικοί μας φίλοι είναι εδώ - μένει να τους (ξανα)ανακαλύψουμε :)

12 Comments:

Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

φιλοι??? τι 'ναι αυτο??? τρωγεται???
"δεν υπαρχουνε φιλοι...
μην ακους τι σου λενε..."
ή μαλλον υπαρχουνε μεχρι αποδειξεως του εναντιου...
ακουστε την γιαγιακα...
καηκε απο το "γαλα", και τωρα φυσαει και το "γιαουρτι"....
την καλημερα μου!!! ;-)

20/2/06 09:41  
Blogger Xνούδι ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Για τον λογαριασμό δεν μας είπες τίποτα.... φωτιά και λαύρα ε:;; :-)

Καλησπέρες χαμογελαστές και ηλιόλουστες alombar μου (και σε όλους φυσικά).

20/2/06 13:08  
Blogger ---. ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ωχ, τώρα το είδα....επιφυλλάσομαι για ξεκατίνιασμα!!!!!
:P

20/2/06 14:13  
Blogger vatraxokoritso ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

ετσι ετσι...

20/2/06 14:41  
Blogger kaltsovrako ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ωραίες γαρίδες! Χαχα

Πάντως τα μπαλάκια λαγού ήταν το κάτι άλλο.

Τα φιλιά μου, παλιόφιλε.

;)

20/2/06 14:43  
Blogger Melina's Art ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Πφφφ... σιγά τώρα! τα λες για να ζηλεύουμε. Βρε αν δεν έχει κουρκουμπίνια το μενού, τη τηγανιτές πατάτες μου λες εσύ τώρα.. μπανάνες, συγνώμη! :p (μα συγνώμη, ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ;; και για φαντάσου να τις τηγανίζουνε στο λάδι με τις γαρίδες ε, μια μούρλια!)

20/2/06 16:08  
Blogger kaltsovrako ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ελα ρε συ, ανατρίχιασα! Μπρρρ

;P

20/2/06 16:15  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

@morgana
Χωνέψαμε, χωνέψαμε αν και δεν παίρνω όρκο για όλους!
Τα ασιάτικα είναι εντάξει, αρκεί να μην πέσεις με τη μία στα βαθιά - ξεκίνα από γνωστά πιάτα, με μέτριες γεύσεις.

@Vasiliki
Γιαγιάκα (σιγά, με τρόμαξες) ακόμα κι αν φυσάς το γιαούρτι, πάλι εκεί είναι οι φίλοι. Αρκεί να τους επιτρέψεις να είναι φίλοι βέβαια ;)

@Χνούδι
Καλησπέρα θάλασσα :)
Μας ήρθε κάπου 55 ευρώ το άτομο, περίμενα κάτι περισσότερο. Κατά τη γνώμη μου, το άξιζε. Κρίνω τα εστιατόρια όχι με βάση το λογαριασμό αλλά με βάση το value for money, οπότε μια χασαποταβέρνα μπορεί να αποδειχθεί ακριβή κι ένα κλασάτο εστιατόριο να είναι φθηνό. Τα βρώμικα σε μερικές καντίνες είναι άπαιχτα, αλλά όταν τα χρεώνουν 4 ευρώ είναι πολύ ακριβά.

Κωσταντίνα, αναμένω κόντρα γραφή (πώς λέμε κόντρα φιλέτο) ;)

Καλτσό, έχεις δίκιο, μου διέφυγε η πιο νόστιμη λεπτομέρεια. Το κουρκουμπίνι να τα ακούει αυτά που γκρινιάζει για τη μπανάνα. Πού να έτρωγε και τούρτα παγωτό δηλαδή!

20/2/06 20:21  
Blogger Pegasus ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Merikes fores plhrwnoume kati parapanw alla auto den mas noiazei... oi stigmes arkei na einai entones opws h fwnh ths ermhneutrias tou tragudiou! :)))

20/2/06 22:12  
Blogger KV ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

χα χα χα "δεν πίνει γιατί... ζαλίζεται" !!!!
Καλό!

21/2/06 13:02  
Blogger NinaC ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

QUOTE
Συμπέρασμα: οι παιδικοί μας φίλοι είναι εδώ - μένει να τους (ξανα)ανακαλύψουμε :)
UNQUOTE

Αυτό που κράτησα εγώ :)

8/3/06 09:47  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Κούκλα των εκθέσεων, εσύ δεν πιάνεσαι γιατί κάτι ξέρεις :)

8/3/06 10:18  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ