Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2006

Σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας

Επειδή αυτό που ετοιμάζω είναι κάπως μεγάλο, επειδή ο χρόνος δεν βοηθάει, επειδή το μπλογκ κινδυνεύει να πιάσει αράχνες...

Συνοπτικός πίνακας της ιστορίας της ανθρωπότητας υπό Francois Cavanna



2.000.000 π.Χ.
Εμφάνιση του πρώτου ανθρώπου σε μία κατά τα άλλα αξιοπρεπή οικογένεια πιθήκων. Η μητέρα πεθαίνει από ντροπή και ο πατέρας γίνεται αλκοολικός.

1.999.999 π.Χ.
Ο άνθρωπος πέφτει από το δέντρο. Θα πέσει ακόμα μια φορά. Συνολικά θα πέσει 8.990.533 φορές. Αρχίζει να υποψιάζεται ότι η μοίρα του δεν είναι να ζήσει στα δέντρα.

1.999.998 π.Χ.
Ο άνθρωπος κάνει το πρώτο του βήμα. Δεν θα κάνει δεύτερο: πάτησε μέσα σε κακά δεινοσαύρου και έπεσε. Απογοητευμένος θα καθίσει στη σκιά ενός προϊστορικού δέντρου και αποφασίζει να μην ξανακουνηθεί. Θα μείνει έτσι για 450.000 χρόνια.

1.500.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος βάζει τα δάχτυλά του στη μύτη του και διαπιστώνει με έκπληξη ότι το χέρι του είναι εργαλείο.

1.000.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος βάζει τα δάχτυλα και του άλλου του χεριού στη μύτη του και διαπιστώνει ότι και το άλλο του χέρι είναι εργαλείο.

800.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος μαθαίνει να κατεργάζεται την πέτρα με τα δόντια του. Θα κάνει ότι μπορεί μέσα σ'αυτό το δημιουργικό του οίστρο: ακόντια, βέλη, χτενάκια, μικρούς πύργους του Eiffel και ένα σωρό άλλα αναμνηστικά.

700.000 π.Χ.
Πρώτη περίοδος παγετώνων. Εμφάνιση του συναχιού που θα γίνει ο πιστότερος σύντροφος του ανθρώπου. Ο άνθρωπος ανακαλύπτει το πρώτο κασκόλ από ακατέργαστη πέτρα.

600.000 π.Χ.
Τέλος της πρώτης περιόδου παγετώνων. Ο άνθρωπος βγάζει τη φανέλα του και την στραγγίζει.

500.000 π.Χ.
Δεύτερη περίοδος παγετώνων. Ο άνθρωπος διοργανώνει ανασκαφές για να βρει το κασκόλ του. Μάταια. Πρέπει να κάνει ένα άλλο από κατεργασμένο πολύτιμο λίθο αυτή τη φορά, γιατί η μόδα άλλαξε.

400.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος ανακαλύπτει μια τεχνική πολύ πιο αποτελεσματική για το στίλβωμα της πέτρας. Αντί το να την τρίβει με τους γλουτούς του, όπως έκανε μέχρι τώρα, την τρίβει με τους γλουτούς των άλλων. Ο ρυθμός της Ιστορίας επιταχύνεται.

300.000 π.Χ.
Τρίτη περίοδος παγετώνων. Ο άνθρωπος βρίσκει ότι έχει αρχίσει να παραγίνεται το κακό. Παρόλα αυτά το κοινωνικό του status προάγεται: το συνάχι έδωσε τη θέση του στην καλπάζουσα φυματίωση.

200.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος ανακαλύπτει τη φωτιά. Οι περίοδοι των παγετώνων έχουν όμως τελειώσει. Μην ξέροντας τι να κάνει την ανακάλυψή του, την πετάει πίσω από την πλάτη του και βάζει φωτιά στο δάσος. Γέννηση της Σαχάρας και της ερήμου του Cobi.

100.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ αποκαλεί τον άνθρωπο του Κρο-μανιόν "βρωμιάρη μετανάστη". Δε θα το επαναλάβει δεύτερη φορά.

50.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος εφευρίσκει τον τροχό. Χωρίς να χάσει χρόνο σκέφτεται την εφεύρεση του ποδηλάτου. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως "εφευρίσκει" το άλογο, που είναι λιγότερο κουραστικό.

40.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος ανακαλύπτει τη μέθοδο να κάνει έρωτα, με τόσο αποκρουστικό τρόπο που δε μπορεί να περιγραφεί στο παρόν: μέσα σε σφραγισμένο φάκελο και με πέντε χιλιάδες σε γραμματόσημα.

30.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος κάνει τις δύο πιο σημαντικές εφευρέσεις στη γεωργία: την άμαξα και το μαχαίρι για τον ευνουχισμό των μοσχαριών.

20.000 π.Χ.
Ένας φωτισμένος άνθρωπος έχει την ιδέα να χρησιμοποιήσει το στόμα του για να βγάλει έναρθρους ήχους. Η ιδέα αυτή γνωρίζει αμέσως επιτυχία. Σκοτώνονται αμέσως όλοι όσοι επιμένουν να θέλουν να παραμείνουν εγγαστρίμυθοι.

15.000 π.Χ.
Ένας ευεργέτης της ανθρωπότητας ανακαλύπτει τη γραφή. Ένας σαδιστής εγκληματίας ανακαλύπτει την ορθογραφία.

10.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος μαθαίνει να τρώει το μικρό της αγελάδας για να μπορεί να κλέψει το γάλα της. Από τον καημό της αγελάδας, το γάλα ξινίζει. Ο άνθρωπος ανακαλύπτει το γιαούρτι.

8.000 π.Χ.
Ο άνθρωπος ανακαλύπτει το χαλκό. Ο χαλκός επιτρέπει την επανάληψη στην εργασία. Βυθίζουμε το μαχαίρι στην κοιλιά και κατόπιν χύνουμε λιωμένο χαλκό στην πληγή. Έχουμε ένα πανομοιότυπο μαχαίρι. Η βαριά βιομηχανία γεννιέται.

6.000 π.Χ.
Έχοντας βαρεθεί να χάνει συνέχεια στους καυγάδες, ο άνθρωπος ανακαλύπτει τους πολέμους για να κρύβεται πίσω από τους άλλους. Γίνεται στρατηγός και η μητέρα του είναι περήφανη για το γιο της.

5.000 π.Χ.
Γέννηση, απόγειο και αφανισμός των μεγάλων αρχαίων πολιτισμών: Αίγυπτος, Μεσοποταμία, Κίνα, Ινδία, Ελλάδα κ.α. Παραμένουν αθάνατες ζωντανές πηγές όπου καταφεύγει η φαντασία του ανθρώπου, όταν αναζητά επίμονα μία μεταμφίεση για κάποιο χορό Τσικνοπέμπτης.

50 π.Χ.
Ο Ιούλιος Καίσαρας ανακαλύπτει τη σάλτσα από δάφνη.

1 π.Χ.
Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να μετρούν ανάποδα τα χρόνια. Το βρίσκουν ταπεινωτικό. Οι προφήτες τους υπόσχονται ότι γρήγορα θα γεννηθεί ο Μεσίας και όλα θα γίνουν κανονικά. Ο Ιησούς Χριστός καλά θα κάνει να βιαστεί.

0
Γέννηση του Ιησού Χριστού. Το εκρεμμές μπορεί επιτέλους να γυρίσει στη σωστή κατεύθυνση. Οι άνθρωποι βάζουν τα ρολόγια τους στη σωστή ώρα και σταυρώνουν το Χριστό.

100 μ.Χ.
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως οι άνθρωποι χρίζουν τον Χριστό Θεό. Αν και δεν του κάνει καλό, δεν μπορεί να του κάνει ούτε κακό και τέλος πάντων δε βρίσκεται εδώ για να πει το αντίθετο.

12 Comments:

Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

καλημεραααα! εγω που ειμαι????....
χρονολογικα εννοωωω!
δεν ειμαι σταθμος στην ιστορια της ανθρωποτητας???
τςτςτςτς
;PPP

29/3/06 10:19  
Blogger Λαμπρούκος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

2006: Ο άντρας τοποθετεί το χέρι μέσα στο παντελόνι, ξύνει ελαφρά τ' αρχίδια του και συνηδειτοποιεί για ποιό λόγο έχει χερια (και αρχίδια)

29/3/06 10:28  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Vasiliki, εσύ είσαι σταθμός - σκέτο, όπως λέμε "στο σταθμό του Μονάχου με παράτησε άκου" :)

Λαμπρούκο, τώρα μπορείς να τα βγάλεις, μας βλέπουν!!

29/3/06 10:33  
Blogger . ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

xaxaaxxaaxxaax, μου φτιαξες τη μέρα, κι ότι είχα διαβάσερι κάποια πικρά μπλογκ και είχα πέσει λίγο.

περίμενα ότι θα λεγες κ τπτ για τους τρελούς αρχαίους έλληνες. ξέχασες την ανακάλυψη του κρεμοσάπουνου χεριών απ τον πόντιο πιλάτο...


=) καλημέρα

29/3/06 10:58  
Blogger An-Lu ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Προτείνω συνέχεια:
5000 μΧ
Η Γη ανακαλύπτει ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά τα γυμνά δίποδα παράσιτα και τα εξαφανίζει. Κρατά μόνο τα χνουδωτά τετράποδα παράσιτα που έχουν πλάκα!

29/3/06 11:05  
Blogger . ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

μ13 ντροπή!

δεν υπάρχει γαμήσι, κρίνος υπάρχει.... τσκ τσκ α! και πηλός...

29/3/06 13:51  
Blogger Unknown ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ναι..
Πες με τώρα και ανώμαλο που δεν κυλιέμαι στον πηλό κάθε βράδυ...

Άλλωστε το κάμα σούτρα έχει πολλές πολλές άλλες ιδέες....

ΥΓ: Ο κρίνος δεν γαργαλάει καλά, δοκίμασε το φτερό... αλλά απολύμανέ το πρώτα γιατί τώρα με την γρίπη των πουλερικών ποτέ δεν ξέρεις....

29/3/06 15:22  
Blogger NinaC ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Τς τς τς.... για λίγο σας άφησα και κάνατε κώλο ένα καθ΄όλα αξιόλογο ποστ, ιστορικού περιεχομένου.... τς τς τς.....

30/3/06 00:59  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Προσοχή με τα φτερά και τα κοτόπουλα. Προτιμήστε κεφαλοτύρι, μπανάνες και μαϊνταντό για τους πιο ευαίσθητους (και ευαίσθητες).
:)

30/3/06 02:33  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

δε θελω να σχολιαω

δε θελω να σχολιασω

δε θελω να σχολιασω

30/3/06 13:23  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Το ξέρουμε οτι προτιμάς να σχολάσεις αντί να σχολιάσεις :)

30/3/06 13:28  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Γουστάρω που υπάρχουνε ακόμη σκεπτόμενα όντα .
Πίσω από την εργασία σου κρύβονται ατελείωτες ώρες μελέτης , σκέψης , σύγκρισης ,στοχασμού...,
Την βρίσκω χρήσιμη .
Απλά μείνε στο μονοπάτι...,

20/7/10 19:45  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ