Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2007

Κυκλάδες του βουνού

Είναι σοβαρός ο κίνδυνος ερημοποίησης μεγάλων περιοχών, αφού η έλλειψη δένδρων και ο εκφυλισμός του υπεδάφους θα αφήνει το νερό να κυλά στη θάλασσα.

Τελικά, οι καταχθόνιοι εχθροί μας είχαν αυτό ακριβώς το στόχο: να γίνουμε η Σαχάρα της Μεσογείου.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!! Πονηρή η κυβέρνηση, αρχίζει να χτίζει με το ίδιο σύστημα (του Μεταξά) χιλιάδες σπιτάκια στα πρώην δάση, όλα με πέτρα, άσπρους τοίχους και κόκκινα κεραμίδια. Γεμίζει ο τόπος ξερές μπουκαμβίλιες και άνυδρες σαύρες.

Ποιά δάση και τρίχες! Φτιάχνονται εκατοντάδες αεροδρόμια. Οι πρώην αγρότες γίνονται οδηγοί, τουριστικοί πράκτορες, μάγειρες και ξενοδοχοϋπάλληλοι. Η έρημος γεμίζει με "Rooms to Let". Οι τουρίστες συρρέουν για να δουν μια έρημο από κοντά.

((Στο μεταξύ η Εθνική, η Eurobank, ο Αγγελόπουλος κλπ κερδίζουν τα ευρώ που διέθεσαν, επί εκατό))

Ο κόσμος παίρνει επιτέλους μια ανάσα και αρχίζει να κονομάει. Βέβαια δεν έχει νερό να πιεί και αέρα να αναπνεύσει, εκτός από τις πλημμύρες, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες - μπρος στο γιαλιστερό ευρώ, κανείς δεν δίνει σημασία.


(((Η πιθανότητα ερημοποίησης είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο ακούγεται και θα χρειαστούν γενναίες προσπάθειες να αποφευχθεί.)))

3 Comments:

Anonymous mpampakis ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

"Οι τουρίστες συρρέουν για να δουν μια έρημο από κοντά.
((Στο μεταξύ η Εθνική, η Eurobank, ο Αγγελόπουλος κλπ κερδίζουν τα ευρώ που διέθεσαν, επί εκατό))"

Μλκ της Εκκλησίας τότε που έβαλε τόσο λίγα στην επένδυση...

29/8/07 17:34  
Blogger paraxeno ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη νέα δράση του Οικολογίου εν όψει των εορτών, που έχει σκοπό την ενδειξη αλληλεγγύης σε περιοχές που βίωσαν τις φωτιές του καλοκαιριού, δεν ειναι φιλανθρωπική εκδήλωση αλλά δήλωση ότι ειμαστε κοντά τους κάτω από τον ίδιο ουρανό που νοσεί με κάθε καταστροφή - εάν βρειτε την δράση αυτή ενδιαφέρουσα, παρακαλώ υποστηρίξτε την μέσα από τις σελιδες σας, ή με όποιον άλλο τρόπο θεωρήσετε ικανό, ή και με την προσωπική σας συμμετοχή...

Ευχαριστώ πολύ

Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου για να σβήσει η φωτιά του καλοκαιριού…

Y.G. λείπεις πολύ από τα νεοπετς :)

20/11/07 02:16  
Blogger antiparos-blog ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Στα πλαίσια της μακροχρόνιας άσκησης του πληθυσμού σε αντίξοες συνθήκες, οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με μεγαλοϊδιοκτήτες, ρουσφετολόγους, ωχαδερφιστές και κοινωνικά απροσάρμοστους, πέτυχαν να επιβαρύνουν τόσο βάναυσα τον υδροφόρο ορίζοντα που μπορεί σε λίγο να βγαίνουν και χταπόδια από τις αλμυρές βρύσες μας.
Κι αν το νερό δικτύου, μη πόσιμο έτσι κι αλλιώς, δεν πολυνοιάζει κανέναν που έγινε θαλασσινό (όχι για όλους, βέβαια, καθώς έχουμε και κήπους να φροντίσουμε να είναι ανθηροί στις πλαδαρές βίλλες του νησιού),

Kι αν ακόμη κανείς δεν πτοείται από τις συχνές διακοπές υδροδότησης, αφού είναι πια όλοι εκπαιδευμένοι, χρόνια τώρα, στη συχνή στέρηση νερού ακόμα και για τις λειτουργικές ανάγκες τους,
πλέον καταφέραμε και το σπουδαιότερο.

Μετατρέψαμε την κεντρική, πάλαι ποτέ πόσιμη, βρύση του χωριού σε πετρελαιοπηγή, εδώ και λίγες μέρες (όπως αναφέρεται από πολλούς κατοίκους και ακόμα περισσότερους επισκέπτες). Πλέον μπορούμε να ελπίζουμε και σε ανθεκτικότερους στη λειψυδρία κατοίκους και σε καλύτερες τιμές πετρελαίου για το νησί μας.


Για την ιστορία και μόνο, αφού έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι έχουν κινητοποιηθεί:
η κεντρική πόσιμη βρύση ήταν πόσιμη μέχρι την τελευταία τακτική δειγματοληψία πριν από ένα περίπου χρόνο. Οι αναλύσεις τότε έκριναν το νερό ως μη πόσιμο. Από τότε δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενέργεια ενημέρωσης των κατοίκων, που ακόμα γεμίζουν δοχεία με νερό, ενώ δεν υπάρχει και κάποια προειδοποιητική επιγραφή.

Ο νόμος είναι σαφής και απαιτεί από κάθε Δήμο ή Κοινότητα να παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή του νερού και να διασφαλίζει τουλάχιστον μία πηγή ποσίμου νερού για τους κατοίκους. Το ΦΕΚ (Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης) είναι εδώ και είναι σαφές, τα δε πρόστιμα βαρύτατα.
Πληρώνουμε την υπόγεια κόντρα Επαρχείου-Κοινότητας, αφού έχει σταλεί από τις υγειονομικές αρχές του νησιού, εδώ και μήνες, σχετική επιστολή προς το Τμήμα Υγιεινής του Επαρχείου Πάρου για συνδρομή στη διενέργεια δειγματοληψίας, ή πάλι κανείς δεν αναλαμβάνει να κάνει κάτι αφού έτσι κι αλλιώς κανείς σχεδόν δεν αντιδρά; Ο ευρών κερδίζει ένα μπιτόνι βεζινόνερο για να φτιάξει την πρώτη μολότωφ από κοινοτικό δίκτυο ύδρευσης.
Τα μέτρα αποδίδουν - Κάτοικοι καμήλες

Σαν πρατήριο βενζίνης πάντως θα αποκτήσει άλλη οντότητα και το σημείο του πεζοδρόμου, αφού θα μετατραπούν τα υπάρχοντα παρακείμενα καταστήματα σε drive-in φαρμακείο και drive-in σουβλατζίδικο. Και δε θα διαμαρτύρονται πια κι αυτοί οι λίγοι γραφικοί για την ανεξέλεγκτη διέλευση οχημάτων.http://antiparos-blog.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

28/7/08 19:51  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ