Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2007

Νυχτερίδες και αράχνες

Οπως φαίνεται η αναζήτηση σπιτιού ολοκληρώθηκε (λεπτομέρειες σύντομα). Ελπίζω δηλαδή να πάνε όλα καλά μέχρι τη Δευτέρα που υπογράφουμε. Την εφορία πάντως προλάβαμε και την πληρώσαμε πριν τις αυξήσεις.


Με την ευκαιρία, πρέπει να είναι ελληνική αποκλειστικότητα αυτό το παιχνίδι με τις αντικειμενικές αξίες, τύπου "θα προλάβω να σας τη φέρω πριν προλάβετε να αγοράσετε". Ακου "αυξήσεις-έκπληξη", λες και είναι μαγαζάκι της γειτονιάς. Αντε μετά να κάνεις πρόβλεψη για τα οικονομικά σου, για να μην πω για τη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", με ισχύ από... χθες.

Αλλού όμως είναι το θέμα...

Την Κυριακή (25/2) έστειλα ένα e-mail, το ίδιο ακριβώς, σε έξι εταιρίες με αρκετά ενημερωμένα web sites, που εμπορεύονται ή κατασκευάζουν πόρτες και παράθυρα ασφαλείας.Ζητούσα πληροφορίες για επίπεδο ασφαλείας, χρόνους και ενδεικτικές τιμές, για 1 κύρια πόρτα, 2 βοηθητικές και 1 μπαλκονόπορτα.

Υπάρχουν 3-4 ευρέως αποδεκτές πιστοποιήσεις ασφαλείας, με πιο δημοφιλείς τις UNI 9569 (εθνική, υψηλών απαιτήσεων αλλά περιορισμένων καλύψεων) και ENV 1627 (ευρωπαϊκή, με περισσότερες καλύψεις). Μια πόρτα με UNI 9569 επιπέδου 3 και ταυτόχρονα ENV 1627 επιπέδου 4, είναι ίσως καλή για... θησαυροφυλάκιο και, λογικά, κοστίζει ανάλογα.

Αρχικά, δεν βρήκα ελληνική κατασκευαστική εταιρία με πιστοποίηση ασφάλειας για τις πόρτες της, παρότι κάποιες έχουν ISO 9001 ή/και 9002 για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους.Αναρρωτιέμαι βέβαια αν κάποια κατασκευαστική έχει πράγματι πιστοποίηση αλλά δεν την αναφέρει, αφού πολλοί δεν αναφέρουν καν την ύπαρξη πιστοποίησης για τις πόρτες που εμπορεύονται.

Αλήθεια, πώς αγοράζει ο κόσμος; Ξέρουν τόσο καλά από ασφάλεια, που εκτιμούν την πόρτα με το μάτι;
Για να μην πω για εταιρίες και sites που σου προτείνουν επιλογές από πόρτες ασφαλείας, δείχνοντας μόνο την επένδυσή τους (το 10% του κόστους), χωρίς καμμιά αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους!!
Φαίνεται οτι, πράγματι, ο κόσμος αγοράζει ασφάλεια κρίνοντας από το... χρώμα και το σχέδιο.

Το ενδιαφέρον είναι οτι μόνο από μια εταιρία (BLOKAPORT) απάντησαν σε λογικό χρόνο (την επόμενη εργάσιμη) και με τον ενδεδειγμένο τρόπο (e-mail).
Η απάντησή τους πάντως δεν έλεγε πολλά πράγματα (θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, διαστάσεις και επίσκεψη τεχνικού).
Αναρρωτιέμαι πόσο επηρρεάζουν την τελική τιμή αυτά τα στοιχεία. Σημειωτέον οτι ζήτησα χωριστά τιμές για την τοποθέτηση - τόσο οι πόρτες όσο και οι κλειδαριές έχουν προτεινόμενες τιμές (υπάρχουν ακόμα και online).

Σήμερα, μια άλλη εταιρία (κατασκευαστής) με πήρε τηλέφωνο (μια γραμματέας που προφανώς βαριόταν τη ζωή της) για να μου δώσει το τηλέφωνο της έκθεσής της! Η κοινή λογική λείπει, όπως φαίνεται (αφού επικοινώνησα από το site σας, όπου υπάρχουν αυτά τα στοιχεία).

Μέχρι σήμερα, Τετάρτη μεσημέρι, δεν είχα άλλη επαφή.
Κρίμα, μπορεί να έχουν καλά προϊόντα, αλλά μετράει και η εξυπηρέτηση.

Επί της ουσίας, οι περισσότεροι εμπορεύονται τις πόρτες των ιταλικών TESSIOPORTE, DIERRE, TORTEROLO, GARDESA - κάποιοι δίνουν και φασόν σε τρίτους. Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο... το θέμα με ενδιαφέρει!

5 Comments:

Blogger Dralion ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Καλησπερα,
στειλε μου μεηλ και θα ...φας πορτα...

Ξερω την γερμανικη αγορα καλα. Μπορεις να αγορασεις εδω και να τις κουβαλησεις με φορτηγο στην Ελλαδα. Η μεταφορα στην Ελλαδα ειναι σχετικα φτηνη. Η τοποθετηση ευκολη / αρκει ο τεχνιτης να μην κοιμαται ορθιος.
Σερβις δεν χρειαζεσαι, αρα δεν απαιτειται η εταιρεια να εχει αντιπροσωπο στην Ελλαδα.

Λεπτομερειες δεν γραφω εδω γιατι ειναι βαρετες.

28/2/07 21:14  
Blogger Composition Doll ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Άντε, άντε, να βάλουμε σίδερο να πατήσετε!

Να πούμε καλορίζικο για το σπίτι?

Πότε τα κεράσματα, με το καλό?

Σμουτσ!

2/3/07 05:13  
Blogger kourkoubini ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Άντε να ανασυνταχτούμε το Πάσχα και να βάλουμε μπροστά καμιά σούβλα ..για το καλό! :)

3/3/07 18:30  
Blogger vatraxokoritso ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

καλοριζικο να πω?


αντε σας χασαμε οικογενεια..

4/3/07 18:13  
Blogger An-Lu ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Με το δεξί βρε! Με το δεξί!
Άντε να σας δούμε και λίγο στην βλογόσφαιρα!

12/3/07 15:21  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ