Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2005

Ο Λόγος και τί τραβάμε εμείς οι ελέφαντες...

Το τριήμερο που πέρασε ασχολήθηκα με τις αφιερώσεις (όρα λινκ εδώ παραπέρα) και τη δουλειά κι έτσι έμειναν πίσω οι τυπικές μπλογκοϋποχρεώσεις (υποχρεώσεις στο μπλογκ; πού το έχω ξαναδεί το έργο αυτό;).
Ανάμεσα στα άλλα, μίλησα με κάποιον συμπαθέστατο κύριο που με κατέπληξε, κυρίως επειδή μιλούσε πιο γρήγορα από εμένα (τυχερέ, αν δεν είχα αυτές τις θήκες στα δόντια δε θα τα κατάφερνες).
Μεταξύ άλλων, μου ζήτησε να ανακοινώσω οτι, στη λίστα Λόγος (mailing list ελληνιστί), εκεί γύρω στο 1997-98, "ήμουν κι εγώ εκεί". Ηταν κι αυτός εκεί, παρότι δεν τον θυμόμουν. Για τους μή συνοδοιπόρους, ήταν μια λίστα περί λογοτεχνίας που συνέχισε σε κάτι μεταξύ ποικίλης ύλης και Χ-λατρείας (όπου Χ βλέπε Θρησκεία και δή ορθόδοξη, Ελλάδα και δή αρχαία, Πολιτισμός και δή ανύπαρκτος, άντε καμμιά φορά και Επικαιρότητα).
Υποψιάζομαι οτι όλο και κάποιος συμμετέχων θα βρεθεί, έστω και με άλλο ψευδώνυμο, όπως του λόγου μου (μόνο το Ν.Σ. έχω αναγνωρίσει, αφού υπογράφει επώνυμα).

Ασχετο:
Δεν είμαι web designer (το κάνω κατά καιρούς κι αυτό, κατά το όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω), αλλά το κειμενάκι που βρήκα περιγράφει μια χαρά τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στο χώρο μας, συχνά-πυκνά.
Απολαυστικό :)

5 Comments:

Blogger hardrain ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

ωραία η ιστοσελίδα της κλίκας.Πολύ κέφι και αυτό είναι διαχεόμενο. Ωραία. Βρήκα στους συνεργάτες και έναν φίλο ΄γνώστη από τους πολύ λίγους του Λαϊκού Τραγουδιού, το Νέαρχο τον Γεωργιάδη-πιο εύκολα τελικά βρίσκεις γνωστούς και φίλους στο δίκτυο παρά ''εξω''. Με τον Γεωργιάδη συνεργαζόμαστε με το ίδιο ραδιόφωνο. Όλο λέμε ναρθεί κάποιο βράδυ στις εκπομπές μου αλλά τελικά τον βλέπω κάθε που ο σταθμός κόβει τη...βασιλόπιτα.

21/12/05 14:19  
Blogger Takis Alevantis ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Νομίζω πως πέρασα κι εγώ από την λίστα ΛΟΓΟΣ, αλλά αν θυμάμαι καλά στο τέλος έγινε Α-ΛΟΓΟ ... ή ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟΣ.
Υπάρχουν άραγε κάπου αρχειοθετημένα τα μυνήματα εκείνης της λίστας ;

6/1/06 00:22  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Αγαπητέ Τάκη, όλα υπάρχουν κάπου - καλώς σε βρίσκω.

Ψάχνοντας, ανακαλύπτω οτι οι περισσότεροι γυρνάνε (switch) από τις λίστες στα blogs. Μόδα ή ευκολία του μέσου;

6/1/06 09:58  
Blogger Takis Alevantis ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Επίσης - καλώς σας βρήκα!
Εκείνη η Καρυάτις που είναι; Και το αρχείο που είναι;
Τα ιστολόγια είναι νομίζω πιό εστιασμένα από τις λίστες - τα σχόλια και οι συζητήσεις για ένα θέμα δεν μπλέκονται με χίλια-δυό άλλα θέματα. Επίσης δεν κατακλύζουν τα γραμματοκιβώτια και πάνω απ' όλα ο κάτοχος του ιστολογίου μπορεί να διαγράψει τα εκτός θέματος ...

6/1/06 11:19  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Είναι γεγονός οτι τα blogs είναι πιο "προσωποποιημένα" από τις λίστες, ενώ προσφέρουν και καλύτερο περιβάλλον χρήσης.

Δεν ξέρω ακόμα πού είναι οι άλλοι - κάθε τόσο ανακαλύπτω κάποιον αλλά με άλλο ψευδώνυμο (όπως κι εγώ άλλωστε). Ελπίζω οτι σιγά σιγά όλοι θα ξεθαρρέψουμε :)

6/1/06 15:43  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ