Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006

Συνωμοσίες κι εκδρομές (1/2)

Από Πέμπτη έως Σάββατο βράδυ.


Την Πέμπτη είχαμε μια μυστική συνάντηση, που με κάθε προφύλαξη οργάνωσε η Vasvoe.
Στο lounge της Στοάς του Βιβλίου, παρευρέθησαν η Μαρίνα, η Ροδιά, η Παυσίλυπη, ο Τελαμώνας (νυν Herco), εγώ και βεβαίως η οργανώτρια.
Σκεφθήκαμε να κυλιστούμε στα γρασίδια αλλά επειδή οι άντρες δεν έφθαναν, προτιμήσαμε να κυλιστούμε οι άντρες μεταξύ μας (Τελαμώνα, τα ξέρει αυτά η γυναίκα σου;).

Την Παρασκευή κινήσαμε για Σαλλλονίκη, με το τρελλό φορτηγό (Forester) και με άφθονες στάσεις τόσο για το μικρό όσο και για τον Αρη.
Οι κάμερες ήταν στημένες σε όλο το δρόμο, αλλά ελπίζω οτι τις αποφύγαμε όλες: όπου υπήρχαν, πήγαινα με το όριο συν 10 (όπου δεν υπήρχαν, πήγαινα σαν άνθρωπος με 160).
Δεν συναντήσαμε ούτε ένα στημένο "μπλόκο", ούτε ένα χειροκούνητο "ραντάρ", πλην ενός άσχετου σε περιφερειακό της Λάρισας - μάλλον ετοιμάζονταν για την κίνηση του Σαββατοκύριακου.

Στη Λάρισα είχαμε μια στενή επαφή έκτου τύπου με την AnnaBooklover και τη φίλη της (έκτου τύπου γιατί αντί για δίκτυα κλπ, συζητούσαμε για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα).
Η κυρία Αννα τελικώς μας παρέσυρε στα γρασίδια έντεχνα, ορίζοντας σαν σημείο συνάντησης ένα μαζεδοπωλείο με φαγητά όπως "οι βυζάρες της Λίζας", "το νινί φοράει καπέλο" κλπ.
Στη συνέχεια μας πότισε διάφορα αλκοολούχα, παρότι γνώριζε οτι εμείς δεν βάζουμε αλκοόλ στο στόμα μας. Ενδεικτικά, ήπιαμε "το λερωμένο του Μήτσου" και "το άπλυτο της Μίτσης".
Περιέργως πώς, δεν μιλούσε Λαριζαϊκά, επομένως δεν κατάφερα να επαληθεύσω τους μύθους της πόλης. Φάγαμε και ήπιαμε καλά πάντως - Αννα, ευχαριστούμε :)

Σε διαρκή επικοινωνία με το Χνούδι-ρεπόρτερ, κινήσαμε για Σαλλλονίκη, στην προσπάθεια να προλάβουμε τον Ημίαιμο ο οποίος τελικά μας την έσκασε, αφού δήλωσε οτι θα φύγει μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι υπολογίζαμε, οπότε γλύτωσε την κοινωνική κριτική (δεν είναι και αεροπλάνο το Subaru).
Πήραμε τον περιφερειακό (δεν είχα ξαναπεράσει) και, αφού μπερδευτήκαμε στους δρόμους του Δήμου Θερμαϊκού, φτάσαμε τελικά στο ξενοδοχείο.

Σύνολο: 10 ώρες στο δρόμο.

Προφανώς σαπίσαμε στον ύπνο - χρόνια είχα να κοιμηθώ πριν τις 12!!
Το ξενοδοχείο ήταν καλό, με ησυχία, άψογη εξυπηρέτηση και ευγένεια, τεράστια κρεββάτια, ωραία θέα, πολύ καλή πισίνα, υπέροχα γρασίδια, χιλιάδες λουλούδια και τρία πανέμορφα λυκόσκυλα (το ένα με δυσπλασία στα πίσω πόδια, λόγω μαλακίας των προηγούμενων δίποδων "ιδιοκτητών" του). Μόνο πρόβλημα τα κουνούπια, αλλά ευτυχώς το αντικουνουπικό στάθηκε ισχυρός σύμμαχος.

Το Σάββατο το πρωί, κατέβηκα νωρίς για πρωινό (μέλι και σοκολατοειδή σε ζεστές μπουγάτσες ζεστά κρουασάν, μπουγάτσα με μήλο, μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με πορτοκάλι χυμό και καφέ, καφέ κι ένα καφέ στο χέρι).

Μέχρι να ξυπνήσουν-πλυθούν-ντυθούν-κλπ οι υπόλοιποι, πάλευα ανεπιτυχώς με το wirless internet, μέχρι που μου έσπασε τα νεύρα και το παράτησα. Οταν ήμουν στο δωμάτιο, έπιανα ένα αχνό σήμα κι όταν πήγαινα στο lobby (όπου ήταν ο πομπός) δεν έπιανα τίποτα. Μόλις την Κυριακή θυμήθηκα οτι είχα ρυθμίσει το φορητό να μη σηκώνει wireless όταν είναι με μπαταρία!!

Πήγαμε μια βόλτα στην παραλία της Περαίας, να τρέξει λίγο ο Αρης, να παίξει ο μικρός και να βρούμε και το σημείο της βραδυνής συνάντησης - μην ψάχνουμε τελευταία στιγμή.
Πρώτη εντύπωση: μετριώτατη. Αναρχη δόμηση, βρώμικη παραλία, αγωγοί ακάλυπτοι κλπ. Κρίμα να χαραμίζεται τέτοια αμμουδιά. Μου θύμισε Λουτράκι δεκαετίας 70 - υποψιάζομαι οτι σιγά σιγά θα καθαρίσει η παραλία και θα γεμίσει πολυκατοικίες, αν δεν καταστραφεί στο μεταξύ από την προέκταση του αεροδρομίου.
Επιπλέον, είναι γεμάτη τουριστικά φαγάδικα και ποτάδικα της σειράς, που το καθένα έχει και "κάτι" για να δείχνει λίγο διαφορετικό. Υπάρχουν και ωραία μαγαζιά αλλά, από μακρυά, το συνολικό αποτέλεσμα είναι κακόγουστο.
Από τιμές, όλα όσα είδα, πουλάνε παραλία. Ελπίζω τουλάχιστον να την καθαρίσουν το καλοκαίρι...
Καθήσαμε στον Ιμερο για κάτι γρήγορο αλλά καταλήξαμε με καλαμαράκια, χταποδάκι και άλλους μεζέδες, παρασυρμένοι από την γλύκα του ούζου (λόγω του οποίου δικαιολογώ και τα κακοτηγανισμένα φαγητά).
Το ούζο αλλά και η ησυχία του ξενοδοχείου βοήθησαν επίσης στο μεσημεριανό ύπνο - απαραίτητος για την επίσημη βραδυνή έξοδο.

Στο μεταξύ, στο κέντρο, το Χνούδι έμεινε μόνο του για σχεδόν είκοσι δευτερόλεπτα και επειδή δεν άντεχε τόση μοναξιά, πήρε ένα ταξί και μας έκανε επίσκεψη. Ηταν προφανές οτι τα ξύδια της ολονυκτίας είχαν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους πάνω της.
Μετά τον ύπνο, έριξα ένα καλό ξύρισμα, φόρεσα το φράκο μου, το καλό μου κασκόλ και το καλύτερο χαμόγελό μου - στοιχεία απαραίτητα για επιτυχημένη εμφάνιση παρουσία ολόκληρου Νομάρχη.
Φτάνοντας στον Ιμερο, παρκάραμε ακριβώς τη στιγμή που άγνωστος τις ξεφόρτωνε τη Ροδιά, η οποία είχε ύφος "ώπα ώπα τα μπουζούκια ώπα και ο μπαγλαμάς" ή αλλιώς "τριαλαριλαρομ". Οπως δήλωσε, είχε κυλιστεί στα γρασίδια για ώρες, αγκαλιά με ένα βαρέλι τσίπουρο.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους:


Μάλλον ο Αρης πέρασε πιο καλά από όλους, αλλά περισσότερα σε επόμενο ποστ.
Ξέρω, με τη γλύκα μείνατε, αλλά κι εγώ νυστάζω :)

18 Comments:

Blogger NinaC ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Μέχρι στιγμής δεν έχει σεχ και βία, άρα δεν έχασα και τπτ σπουδαίο!!!

17/5/06 02:05  
Blogger Xνούδι ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Τι εννοείς τρισάθλιε;;; Kανένα στίγμα δεν είχα επάνω μου. Ημουν ακμαιότατη :ΡΡΡΡΡΡ

Nα σε δω εσένα μετά από τέτοια πόση, να δούμε μετά. :)

17/5/06 03:14  
Blogger Epicuros ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Στην έδρα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης πήγα αμέσως μόλις φύγατε εσείς! Δευτέρα μεσημέρι ήμουν εκεί. Η πόλη (αλλά και τα περίχωρα) εμφάνιζαν μιά μεταπολεμική κατάσταση, προφανές ότι κάτι σαν τυφώνας, ή τσουνάμι πέρασε από την περιοχή! Νομάρχες προσπαθούσαν να συμμαζέψουν, δήμαρχοι παρηγορούσαν τους δημότες, ο Ερυθρός Σταυρός έδινε φάρμακα και κουβέρτες, ένα ξενοδοχείο στο Πλαγιάρι, μισογκρεμισμένο κι ο ξενοδόχος να τραβάει τα μαλλιά του! Η Περαία ένα κουβάρι χαλάσματα! Τι να σας πώ! Γυναίκες μισόγυμνες βιασμένες (να και το σεξ...)! Παιδιά να κλαίνε, 'Αντρες σε απόγνωση! Αλλοφροσύνη παντού! Κι απάνω στα χαλάσματα ένα πιθήκι χοροπηδούσε αυτάρεσκα! Κρίμα που είχα ξεχάσει να φορτίσω τη μπαταρία της ψηφιακής και δεν μπορούσα να απαθανατίσω το θέαμα!

17/5/06 08:47  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

χαιρομαι που περασατε ολοι τοσο καλα...

φανταζομαι οτι εισασταν μια υπεροχη παρεα που κυλιοταν στα γρασιδια, ετρωγε τον αμπακο, επινε σα νεροφιδα και γελουσατε μεχρι πρωιας.


και τωρα να πας να ψοφησεις ρε!!!!

17/5/06 09:03  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

...σας εχω πει ποσο πολυ σας αγαπαω βρε κουτα?

17/5/06 09:04  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

....να! τοοοοοοοοοοοοοοοσο με το συμπαθειο

17/5/06 09:05  
Blogger ci ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Δυστυχώς δε σας πρόλαβα (έφυγα από Σαλονίκη Παρασκευή απόγευμα), να μάθαινα για τα κυλίσματα με λεπτομέρειες:D
Με το καλό κι άλλες ωραιες εκδρομούλες:)

17/5/06 09:09  
Blogger Mikrouli ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Άντε και που θα μου πάει θα σας κυλήσω στα χορτάρια και θα το φχαριστηθώ, τόόόόόόόόόόσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
(χωρίς κανένα συμπάθειο μάγισσά μου!)

17/5/06 09:29  
Blogger Melina's Art ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

κυρά μοργκάνα
άσε κάτω τη δαγκάνα
άσε και τη τσουγκράνα
και πιάσε τη μπανάνα
μη σε κάνω πολυάννα!

Δεν ήρθες;;; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!
μπουαχαχαχαχα!

Και'γω σ'αγαπάω βρε κουτό! :p

17/5/06 10:31  
Blogger Κωστής Γκορτζής ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ζητώ σχώρεση, αλλά ρε γαμώ το ΕΠΡΕΠΕ να την κάνω και, το χειροτέρεψε το γαμώτο το γεγονός ότι είσασταν και πέντε λεπτά απ' το σπίτι μου.
Έλα, όμως, που εγώ έπρεπε να είμαι πέντε ώρες απ' το σπίτι μου!
Την επόμενη φορά, με Ντόλυ και μικρή Ντόλυ(Κροτ) απαραιτήτως, θα έχω μεριμνήσει να ψεκαστούν και τα γρασίδια ακόμη από τα ενοχλητικά κουνούπια που μας έρχονται από το νότο (γι αυτό σας κυνηγούσαν).
Επιεικής η περιγραφή του τοπίου, εγώ ντρέπομαι για το επίπεδο των τοπικών αρχόντων μας.

17/5/06 11:39  
Blogger Кроткая ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

anti na kathesai na mas les leptomereies gia tis bougatse spou eixe to prwino tou xenodoxeiou kai gia tis pisines (ti glafyri perigrafi! oute i Magia Tsokli!), d e mas les gia to Lambrouko?
akou, nystaxa!

Sou re!


Amelie, mou egw eimai i mikri Dolly, esu eisai i pipinoDolly, den einai to idio...

17/5/06 12:21  
Blogger Νicola Beerman ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Aς κρατησουμε τις ομορφες αναμνησεις κι ας ξεκινησουμε να οργανωνουμε την επομενη συναντηση(εκδρομη;).

17/5/06 13:12  
Anonymous Ανώνυμος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ασε που μεινε ενας ερεθισμος οταν τριψαμε τα γενεια μας - κυλιομενοι στα γκαζά της Στοας...

(μ'αρεσει που γραφεις για "μυστικη" συναντηση..)

:-))

17/5/06 13:48  
Blogger Λαμπρούκος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

@Ντόλυ
Και δεξ είχε και βία και από όλα αλλά εσύ να σκάσεις!

17/5/06 15:58  
Blogger Кроткая ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

σου ρε Λαμπρούκο και αποκαλύφθηκες πλέον!

17/5/06 16:31  
Blogger Katerina ante portas ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ήσασταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή!
Άντε και στον προεκλογικό αγώνα του Νομαρχούκου!

(Να είστε καλά να το επαναλάβετε!)

17/5/06 22:56  
Blogger Annabooklover ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Χαρά μας να έχουμε ένα γίγαντα της μπλογκόσφαιρας στην ταπεινή Λάρισα!

18/5/06 06:57  
Blogger SparklingBlue ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Πάνω που είχα πει να το βουλώσω κι εγώ για τη μυστική συνάντηση, βλέπω τούτο δω το post.
Ούτε να κρυφτούμε πια με την ησυχία μας! χεχεχε

Εις το επαναblogιδείν λοιπόν!

18/5/06 11:00  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ