Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

Σεισμός και Βαρύτητα

Σεισμός είναι οι σεισμικές δονήσεις που υφίστανται την ώρα του σεισμού, κατα την οποία σείονται τα κτήρια αλλά οχι τα αυτοκίνητα, τα οποία μπορούμε να παρκάρουμε σε αλάνες και να γλυτώσουμε απο τα ιπτάμενα μάρμαρα.  Αλλη φορά πρεπει να καθόμαστε κάτω από το τραπέζι, αλλά μόνο αν εκείνη την ώρα τρώμε η διαβάζουμε, αλλιώς να κάτσουμε στην πόρτα για να μπορούμε να φύγουμε γρήγορα πριν πέσει το σπίτι, εκτός και αν ζούμε σε τελευταίο όροφο, οπότε περιμένουμε να πέσει και να φύγουμε μετά.  Επίσης να μην περνάμε απο κάτω οταν βρέχει γιατι θα λερώσουμε τα ρούχα μας, εκτος και αν είναι απο ηφαίστειο, οπως στην Καλαμάτα οποτε δεν προλαβαίνουμε και μας κάνουν μετά σε μουσείο και μας βλέπει ο κόσμος.

"Οι ιδιότητες της βαρύτητας είναι ένα πράγμα που άμα το αφήσουμε ελεύθερο πηγαίνει πάντα προς τα κάτω και ποτέ προς τα πάνω.  Παράδειγμα μια πέτρα που άμα την αφήσουμε πέφτει κάτω, ενώ ένα περιστέρι που άμα το αφήσουμε πάει πάνω και επομένως δεν είναι βαρύτητα. Τη βαρύτητα την ανακάλυψε ο Γουλιέλμος Τέλος όταν άφησε μια φορά ένα πορτοκάλι και πήγε κάτω και μετά παραξενεύτηκε και άφησε και ένα μήλο και μετά άφησε ένα φραγκόσυκο και όλα πήγαιναν κάτω και τότε ο Γουλιέλμος Τέλος σκέφτηκε να ανακαλύψει το νόμο της βαρύτητας.
Αλλη ιδιότητα της βαρύτητας είναι ότι είναι πολύ βαριά. Αμα δηλαδή πέσει επάνω σου ένα πράγμα που έχει βαρύτητα μπορεί να σε τραυματίσει και να σου προκαλέσει κώνωπες. ((ΣΣ: μάλλον εννοεί μώλωπες)). Και επίσης άλλη ιδιότητα είναι ότι η βαρύτητα δε φαίνεται. Αμα δηλαδή αφήσουμε το πορτοκάλι, το πορτοκάλι το βλέπουμε που πέφτει, αλλά τη βαρύτητα που πέφτει και αυτή δε τη βλέπουμε."

((Συμπέρασμα: όταν πέφτει η βαρύτητα φροντίστε να είστε αλλού))

10 Comments:

Blogger ViSta ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Απο που το κειμενο στα εισαγωγικα;
Και εγω νομιζα οτι την βαρυτητα την συνειδητοποιησε ο Νewton με το μηλο που του επεσε στο κεφαλι....

Οταν πεφτει λοιπον η βαρυτητα, δυστηχως δεν ειμαστε αλλου, παρα γερασμενοι...
Την καλησπερα μου:-)

3/1/06 18:45  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Είναι απο διαγωνίσματα μαθητών του γυμνασίου - κυκλοφορούσαν σαν ανέκδοτα πριν 10-15 χρόνια :)

3/1/06 18:52  
Blogger Πάνος ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Το δράμα της βαρύτητος κορυφώνεται όταν το βαρύ γίνεται 'λαφρύ - την ίδια ώρα που ο 'λαφρύς έχει γίνει βαρύς.

*

Αν υπάρχει άγιος της βαρύτητος, ας του ανάψουμε (καλού κακού) κανά κερί. Βαρύ.

*

Μήπως η θέσις του παρόντος ποστ ήτο εις τον Σωκράτη (εσύ, σουπερστάρ;). Μια άποψις είναι - ως γνωστόν οι απόψεις είναι σαν κλπ, καθένας έχει κι από μία (Κλιντ Ίστγουντ)

3/1/06 20:58  
Blogger kosmopolitis ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ετοιμαζόμουν να γράψω κανα σοβαρό ποστάκι ( να φύγει επιτέλους το ποστ με την προκήρυξη στα νέα, μπας και γλυτώσω από τα ανώνυμα σχόλια )και έκανα το λάθος να ρίξω μια ματιά σε μερικά μπλογκ, και έπεσα στα φανταστικά μαργαριτάρια των μαθητών, και έχω λυθεί στα γέλια, και αντε τωρα να βρω το σοβαρό μου ύφος !

3/1/06 22:09  
Blogger kourkoubini ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Εγώ είδα ένα σοβαρό ύφος κάπου σε μια γωνιά... κάτι σκύλοι τσακώνονταν ποιο θα το πάρει! Έτρεχε που λέτε αυτό, σοβαρό σοβαρό και πίσω του μια αγέλη, στρίψανε μετά στη γωνία και δε ξέρω τι απέγινε. :p
Σοβαρότης κύριοι, αστείο πράμα! (εξαιρετικά αλλεργιογόνο δε!)

3/1/06 22:57  
Blogger Darthiir the Abban ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Κάτσε τώρα γιατί με κόλησες...

Το βέλος πού κολάει; Δεν το χρησιμοποίησε ο νέφτονας για να ανακαλύψει της θεωρία του συσχετισμού των βαρυτικών αντιστρεπτών;

3/1/06 23:49  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Δεν κάνετε μια βόλτα από το κοινόβιο μπλογκ το επωνομαζόμενο και Σωκράτης-Κώνειο 0-1 ;

4/1/06 00:10  
Blogger Rodia ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Μπαίνω στον πειρασμό να συνεχίσω το σκεπτικό του μαθητή που, μουτζουρώνοντας ένα κομματάκι απο τη σελίδα του, διορθώνει: «Λάθος, η βαρύτητα δεν πέφτει, η βαρύτητα τραβάει αυτά που πέφτουν οπότε, όταν γίνεται σεισμός πρέπει να προσπαθούμε να μην έχουμε βαρύ κεφάλι»

4/1/06 02:27  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ροδιά το "Σωκράτης - Κώνειο: 0-1" είναι κοινόβιο και δέχεται αιτήσεις συμπλογκής :)

4/1/06 10:51  
Blogger Rodia ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Πάνω που θα έθετα το σύblogkο ερώτημα ;-)
Πού κάνουμε αιτήσεις; Η ουρά μέχρι πού φτάνει; Η Ξανθίππη είναι δεμένη καλά; Το κώνειο είναι σε στερεά μορφή ή διαλυμένο ήδη; Παραδουλεύτρα έχετε;

4/1/06 16:03  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ