Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2006

Εκκλησία εναντίον εμβολίου του καρκίνου

Αρχικά διάβασα το ποστ της KV εδώ.
Μετά διάβασα ολόκληρο το άρθρο της Washington Post εδώ.

Χοντρικά, βρέθηκε ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου (cervical cancer, αυτό δεν είναι;) που σκοτώνει (στις ΗΠΑ μόνο) 3700 γυναίκες το χρόνο και υπάρχουν κάποιοι σκοταδιστές που υποστηρίζουν οτι δεν πρέπει να γίνεται, επειδή μπορεί να προάγει τις σεξουαλικές σχέσεις!!

Η εκκλησία βεβαίως έβαλε το χεράκι της:

"I've talked to some who have said, 'This is going to sabotage our abstinence message,' " said Gene Rudd, associate executive director of the Christian Medical and Dental Associations. But Rudd said most people change their minds once they learn more, adding that he would probably want his children immunized. Rudd, however, draws the line at making the vaccine mandatory.

"Parents should have the choice. There are those who would say, 'We can provide a better, healthier alternative than the vaccine, and that is to teach abstinence,' " Rudd said.


Αν δεν είναι καθαρό έγκλημα αυτό, τουλάχιστον ας τους μαζέψει κάποιος - δεν έχουν φρενοκομεία εκεί;

17 Comments:

Blogger KV ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

για κοίτα στο πόστ μου, μόλις έγραφα ακριβώς το ίδιο ΚΑΙ σύμπτωση: Σήμερα τα νέα μιλούν για επαναφορά της εκτέλεσης της θανατικής ποινής ... Δεν ορίζουν όμως ποιος είναι δολοφόνος ...

24/1/06 14:40  
Blogger Unknown ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Μα δεν αποτελούν ούτως ή άλλως ένα απέραντο φρενοκομείο;;;

24/1/06 14:48  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

KV, είναι προφανές οτι τη θανατική ποινή την ζητούν πάντα οι θύτες - άντε και οι δυνάμει θύτες. Δεν επεκτείνομαι γιατί ανεβαίνει η πίεση!

Νταρθ, που εξαφανίστηκες; Πάλι διακοπές; Στο θέμα, συμφωνούμε μεν, αλλά ο κάθε γελοίος να παίζει τη ζωή ανθρώπων στα χέρια του; Μετά αναρρωτιούνται γιατί η τρομοκρατία αυξάνεται.

24/1/06 14:55  
Blogger Unknown ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Ε να μην κάνω άλλη μια εκδρομούλα ο έρμος;;;;
Ορεινή Ναυπακτία...
Ξες... εκεί που η Αμερική και η Τρομοκρατία φαντάζουν πολύυυυυ μακρινά.....

Προς τί το moderation;;;;;

24/1/06 15:41  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Περί ορεινής Ναυπακτίας πρέπει να μιλήσουμε εκτενώς - σκέφτομαι σοβαρότατα να αγοράσω μια παράγκα (ίσον ψιλοερείπιο χωριάτικο σπίτι σε χαμηλότατη τιμή) και η περιοχή μέχρι το Αλποχώρι μου γυάλιζε πριν ένα δίμηνο.

Moderation επειδή ένας χαριτωμένος γέμισε spam τα blogs και κουράστηκα να σβήνω.

24/1/06 15:58  
Blogger Tatiana ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Έλεος!!

Αυτό είναι έγκλημα! Εγκληματική ενέργεια!

Ντροπή τους!

Όχι ότι δεν το περιμέναμε ή ότι μου φαίνεται παράξενο....

Δεν έχω λόγια να εκφράσω την αγανάκτησή μου και τη λύπη μου για την κατάντια μεγάλης μερίδας του ανθρώπινου γένους αυτή τη στιγμή....:(

24/1/06 18:59  
Blogger Pegasus ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Θυμήθηκα το σούσουρο που είχε γίνει όταν θέλησαν να βάλουν κάποια γυμνάσια μηχανήματα που πουλάνε προφυλακτικά... λέγανε το ίδιο. Καλύτερα όμως τα παιδιά να μαθαίνουν να προφυλάσσονται αρκετά μικρά γιατί από εκεί έρχονται πολλά προβλήματα (άσε που μετά έχουμε το πρόβλημα των ανήλικων μητέρων και της έκτρωσης...)

24/1/06 19:27  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Πηγασώ, μια φορά κι ένα καιρό, το γυμνάσιο στο οποίο πήγαινα ήταν "μικτό", όπως λέγαμε τότε - κοριτσάκια και αγοράκια μαζί στις τάξεις.
Υπήρξε λέει έξαρση της σεξουαλικής δραστηριότητας (και των εκτρώσεων έλεγαν κάποιοι) και αποφάσισαν να τα χωρίσουν σε "Αρρένων" και "Θηλέων", με απόσταση μεταξύ τους περίπου 100 μέτρα.
Φυσικά το μόνο αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν οι κοπάνες - τα σχολεία ενώθηκαν πάλι μετά από 5 χρόνια περίπου.

Τατιάνα, κατάντια ακριβώς.

24/1/06 22:01  
Blogger ViSta ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Υπαρχει μεγαλο προβλημα στην Αμερικη απο οτι διαβαζουμε, μαθαινουμε. Και η αδερφη μου μενει εκει εδω και 4 χρονια αρα κατι καταλαβαινουμε.
Θα πρεπει να σκεφτει κανεις οτι η ΗΠΑ εχει 297.700.000 κατοικους απο ολα τα σημεια του οριζοντα. Λογικο ειναι καποιοι να συσπειρονονται και να κολλουν στο οτι ειναι διαφορετικοι. Δεν συμφωνω με αυτο αλλα το καταλαβαινω. Οταν αρχιζεις να το παιζεις διαφορετικος, αρχιζεις και εκφραζεις αποψεις που δικαιολογουν αυτην την διαφορα σου. Μερικοι που δεν σε ηξεραν θα σε ακολουθησουν, αλλοι που θα διαφωνησουν θα αδιαφορησουν, αν σε κραξουν σε κανουν γνωστο, παλι καποιοι θα συμφωνησουν, καποιοι αλλοι θα διαφωνησουν και ουτω καθε εξης.

Τωρα δεν εχουν μονον αυτοι κινητρα για να αντιστεκονται λογω δημοφιλιας στο εμβολιο.
Υπαρχουν και τα συμφεροντα των αλλων εταιριων φαρμακων που βλεπουν πως αν η εταιρια που εχει την πατεντα περασει την ιδεα των εμβολιων σε μεγαλη κλιμακα, θα χασουν εκεινοι σε κερδος πουλωντας τα φαρμακα τους που καταπολεμουν τα αποτελεσματα του καρκινου.

Δεν προερχονται λοιπον ολα μονον και μονον απο την ηλιθιοτητα μερικων, βοηθουνται, προωθουνται και απο αλλα οικονομικα συμφεροντα.

Εμεις συσκολευτηκαμε να περασουμε ενα εμβολειο στο αντιστοιχο εδω ΙΚΑ ενταντιων καποιων Πνευμοκοκκων (μερικες μορφες μυνινγκητιδας προκαλουν) γιατι απλα και μονον η ασφαλεια υγειας δεν ειχα λεφτα να επιχορηγισει το καινουργιο φαρμακο.

Την Καλημερα μου και τις ευχες και ελπιδες για ανοιχτομυαλους ανθρωπους που κοιτανε και λιγο πιο μακρια απο την τσεπη τους. :-)

25/1/06 12:39  
Blogger Lion ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Αγαπητε alombar42 υπαρχει καποιο τεχνικο προβλημα με τα σχολια; Η μηπως εγραψα κατι απρεπο (που δεν νομιζω) και με εκοψες; Εστειλα 3 φορες το ιδιο κειμενο, ελπιζω να μην εμφανιστει ξαφνικα εις πολλαπλουν.
@ ViSta: οι εταιρειες παντα θα κερδιζουν, οτι φαρμακο και να αγορασουμε. Παρε για παραδειγμα το AIDS. Στην Ευρωπη τα ιδια φαρμακα κοστιζουν 200Χ παραπανω απο την Αφρικη (απο την ιδια εταιρεια). Η τιμη ενος φαρμακου καθοριζεται αυθαιρετα απο την εταιρεια, το κοστος κατασκευης ελαχιστα μετραει. Αν χασουν λεφτα απο το φαρμακο Α (θεραπειας καρκινου), θα αυξησουν την τιμη στο Β (εμβολιο).

Το ρεζιλι για μενα δεν ειναι τοσο η τιμη του φαρμακου (παντα ετσι ηταν οι εταιρειες) οσο το φαινομενο του ακραιου συντηρητισμου της κοινωνιας. Αν το εμβολιο αυτο δεν ειχε επιδραση στην σεξουαλικη συμπεριφορα, δεν θα ξεσκιζαν τα ρουχα τους οι θρησκοληπτοι και δεν θα ζηταγαν την απαγορευση του.

25/1/06 13:34  
Blogger vatraxokoritso ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Βλέπε επίσης καθολικισμός-Βατικανό- και χρήση προφυλακτικών..
Τι να λέμε τώρα…
Ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα που έχει χάσει τ αυγά και τα καλάθια.

25/1/06 17:24  
Blogger Xνούδι ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Χμμ!!!! Που είναι το σχόλιό μου καλό μου? ε?

25/1/06 19:52  
Blogger Mikrouli ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Πες τα πατερούλη που πάνε να αλλάξουνε το ρου της ζωής!

Καλώς σε βρήκα και πάλι;

Πώς τα περνάς;

Φιλιά,

Το μικρούλι σου!

25/1/06 23:46  
Blogger alombar42 ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

OldSkipper, Mel(αχροινάκι):
Η blogger.com είχε ανακοίνωση για scheduled outage χθες. Δεν ξέρω πότε σχολιάσατε, αλλά δεν έχω τίποτα σε αναμονή, ούτε και στο mail. Ο δαίμων του blogging υποθέτω!
Αν θέλετε... ξαναπεράστε :)

Πάνο, ετοιμάζω ταξίδι αν κι έχω στο νου και την Πράγα, αν και εφόσον...

Μικρούλι μου πού στο καλό εξαφανίστηκες; Πού βρίσκεσαι τώρα; Η μαμά εγκατέλειψε (workaholic και άνευ ιντερνιέτ στο σπίτι). Αναμένω νέα σου :)

26/1/06 01:06  
Blogger Pegasus ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Αφωνη!!! :Ο

Αυτό το Πηγασώ φαίνεται τοσο αγαπησιάρικο που μου αρέσει τρελά!!! Ασχετο αλλά ήθελα να το πώ! :))))))

Καληνύχτες!!! ;)

26/1/06 03:45  
Blogger Rodia ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Χμμ.. ένα φρενοκομείο λείπει κι από δω.. Τι μας έπιασε αλήθεια; Φταίει ο χιονιάς; Φταίει ο αρχηγός; Φταίει ο Προφήτης;

..τι να υποθέσω..
(μη θυμηθώ και Σαββόπουλο τώρα και δέσει η μαγιονέζα)

26/1/06 22:25  
Blogger NinaC ΨΙΘΥΡΙΣΕ...

Την abstinence σας μέσα, σκοταδιστές ρασοφόροι!

Σιχτίρ!

8/3/06 10:37  

Δημοσίευση σχολίου

<< ΠΙΣΩ