Ελαβα χθες αυτό το μήνυμα:
re kopriti !!!!
moy estiles io gia n molinis to kompioyter?
sory alla apetixes!!!!
tora arxisto tomari ante sto agiristo na isixasi o kosmos
tomari eeeeeeee tomari!!!!Εστειλα ιό για να του μολύνω το (γ)κομπιούτερ και να κλέψω τα μυστικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - σιγά μη χαλάσουν και οι τσόντες :)
Μετά αναρρωτιόμαστε γιατί οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή χρησιμοποιήσουν υπολογιστή (διαβάζω στο ΡΑΜ στη στήλη του Νίκου Δήμου, επιστολή του Νίκου Τσέλιου, για μια έρευνα όπου οι νέοι πρακτικά δεν θέλουν υπολογιστή ούτε αν τους τον χαρίσουν). Αφού η εκπαίδευση είναι τριάντα χρόνια πίσω, τότε που οι υπολογιστές ήταν για τους κορυφαίους ερευνητές αποκλειστικά, λογικό είναι να μην περιλαμβάνονται στην διδακτέα ύλη, παρά μόνο περιστασιακά.
Επομένως, τί να τον κάνει ο μαθητής του γυμνασίου; Αφού δεν γνωρίζει ούτε καν γιατί να τον χρησιμοποιήσει - δεν καταλαβαίνει τη χρησιμότητά του.
Ο ρυθμός διείσδυσης του Ιντερνετ στην Ελλάδα είναι λέει από τους χειρότερος και το φαινόμενο είναι μοναδικό παγκοσμίως: τρία χρόνια σχεδόν στασιμότητα στο 19,5%. Με βάση κάποια μοντέλα, αυτό χοντρικά σημαίνει επίπεδο κορεσμού!!
Blogs είπατε; Ας μάθουμε να προφέρουμε το ΓΚοΜΠιούτερ πρώτα :)
--
Για όσους (κακώς) δεν το γνωρίζουν, κάθε απροστάτευτος υπολογιστής είναι δυνάμει θύμα διαφόρων μορφών ηλεκτρονικών ασθενειών και επίσης θύτης για άλλα θύματα. Από τα πιο συνηθισμένα σενάρια είναι αυτό:
1. κολλάει ο υπολογιστής κάποιο μικρόβιο
2. το μικρόβιο μολύνει διάφορα βασικά αρχεία του υπολογιστή
3. στέλνει email, εν αγνοία του χρήστη, σε όλες τις διευθύνσεις e-mail που θα "ψαρέψει" στον υπολογιστή, βάζοντας τυχαία κάποιον σαν αποστολέα και κάποιον σαν παραλήπτη - αναπαράγοντας έτσι τον εαυτό του σε νέα θύματα